Novo vodstvo i završetak lova u LU ”Jelen” Ciglenica 27.01.2018.

Kutina, Ciglenica-Završni lov u LU ”Jelen ” Ciglenica, održan zadnju subotu u siječnju, bio je pored završetka sezone i prilika da se predstavi novo vodstvo udruge izabrano tjedan prije.

Tako će kroz  slijedeće 4 godine, LU ”Jelen” Ciglenica voditi novi predsjednik Danijel Papa, uz pomoć Dražena Tausa novog dopredsjednika, i Ivice Kajgane tajnika udruge. Dužnost lovnika će i dalje obavaljati Dragutin Valjavec.

Prekrasan sunčani dan, uz ne pretoplo vrijeme obećavao je lijepi lovački doživljaj.

 

Okupljanje ispred lovačke kuće ove stare udruge i evidancija članova u samom objektu prepunom vrijednih trofeja, od lijepih trofeja divljih svinja do jelenskih rogova.

Uz izaslanstvo Lovačkog saveza Sisačko-moslavačke županije, pozivu za ovaj lov se odazvao i Ivo Žinić, župan Sisačko-moslavačke županije i njegov zamjenik, dožupan Roman Rosavec, te Goran Harambašić, viši lovni inspektor, ovaj put u ulozi gosta.

Druženje je počelo doručkom, te nastavilo postrojavanjem i dogovorom za današnji lov, uz prezentaciju planiranog kretanja lovaca i same lovne površine uz pomoć plakata i karte terena , tako da su i oni koji su ovdje prvi put u lovu, mogli puno lakše dobiti sliku o tome što će se danas i gdje loviti.

Nakon pozdrava novog predsjenika Danijela Pape , koji se još jednom zahvalio domaćim lovcima i gostima na lijepom odzivu, zaželio dobru kob, i prepustio riječ Vladi Kireti predsjeniku Lovačkog saveza SMŽ, koji je novom sazivu poželio puno sreće u budućem radu i uručio prigodne poklone.

Nakon toga svima okupljenima se obratio Ivo Žinić , župan sisačko-moslavački  i sam dugogodišnji lovac, te naglasio nužnost kontinuiteta održavanja ovakvih aktivnosti  koje su uvijek nosioci organiziranja i okupljanja ljudi izvan redovnih poslova. Domaćin je organizirao i fotografsko snimanje svih okupljenih i s tim je protokolarni dio završio i počeo lovni dio današnjeg okupljanja.

Za lov je bio predviđen najljepši dio lovišta, krajnji sjever koji se naslanja i graniči sa Garjevicom, ne tako davno najboljim lovištem Europe.

 

Desetak minuta vožnje uzbrdo i dolazimo na prilično visoku kotu. Lijepa rijetka i pregledna bukova šuma te široke prosjeke, garantiraju i divljač koja će se brzo kretati.

Tako je bilo. Lov je počeo vrlo brzo i to iz više pravaca. Mnoštvo divljih svinja u punom trku, opravdalo je je i nešto više pucanja nego obično. I ovdje je bilo dosta lisica, te prisustvo lijepih primjeraka jelenske divljači.

Dva sata i lov završava, ubrzo saznajemo da je odstreljeno dvadesetak primjeraka divljih svinja i nekoliko lisica.

Povratak u lovačku kuću i dok čekamo dopremu divljači, opet gablec i razmjena dojmova.

Vrlo brzo je postavljena lijepa lovačka štreka, odana počast divljači uz uručivanje grančica sretnim strijelcima. Službeni dio lova završio je uz podjelu fotografija sa jutarnjeg postrojavanja svim prisutnima, a nastavak je uslijedio uz poznate moslavačke delicije, koje su dale zadnji pečat ovom lijepom lovačkom danu.

(Boris Savić)

::::::FOTOGALERIJA:::::

 


Ispis   E-mail