Održana redovna skupština Lovačkog saveza Sisačko-moslavačke županije

Sisak-Druga redovna skupština Lovačkog saveza Sisačko-moslavačke županije, održana je 29.12.2015. godine u prostorijama hotela ”Panonija” u Sisku.

Glavna tema , te ujedno jedine dvije točke dnevnog reda, bile su usvajanje Programa rada te Financijskog plana za 2016. godinu.

Odaziv na skupštinu je bio više nego dobar, tako da je u ime verfikacijske komisije , tajnik Lovačkog saveza Sisačko-moslavačke županije , Dražen Poturica potvrdio da skupštini prisustvuje dovoljan broj članova, te da su ispunjeni uvjeti za pravovaljano donošenje svih odluka.

Uvodnon riječju, uz pozdrav okupljenim predstavnicima lovačkih udruga, obratio se Vlado Kireta, predsjednik Lovačkog saveza Sisačko-moslavačke županije, te naglasio nekoliko važnijih aktivnosti koje su predviđene za slijedeću godinu, kao što je nastavljanje kontinuirane suradnje sa Sisačko-moslavačkom županijom , Ministarstvom poljoprivrede i Ministarstvom poljoprivrede Republike Hrvatske, te Hrvatskim lovačkim savezom.

Uz organizaciju i provođenje izobrazbe za lovce, lovočuvare, ocjenjivače trofeja, te lovaca za prvi pregled odstreljene divljači, tu je i rad na podizanju ekološke svijesti.

Lovna kinologija i lovno streljaštvo, uz organizaciju priredbi i natjecanja, te promocija lovstva i upoznavanje javnosti sa zadacima i ulogom Saveza na unapređenju lovstva i očuvanju prirodnog okoliša na području

županije i dalje ostaju temeljni zadaci Lovačkog saveza SMŽ.

Nakon detaljnog predstavljanja , Program rada i Financijski plan za 2016. godinu su jednoglasno prihvaćeni.( Boris Savić)