Održan lovno-kinološki kup na prirodnu prepelicu i IPO za ptičare, goniče i terijere.

Na terenu lovišta III/121 – Staza, u odličnim vremenskim uvjetima,  održan je LKK na prirodnu prepelicu sa odstrelom. Na natjecanju se okupilo pet vlasnika - vodiča.

Sudionike natjecanja i ostale posjetitelje pozdravio je predsjednik Lovačkog društva "Staza" Staza, Ivica Dasović, zaželjevši im uspjeh.

 

Manifestaciju je iove godine vodiolovnokinološki sudac: Stjepan Kenig, koje prije početka natjecanja upoznao natjecatelje s pravilima ovo sada več tradicionalnog natjecanja.

 Nakon natjecanja proglašeni su rezultati. Prvo mjesto je osvojio njemački ptičar kratkodlaki Cit od Gložinića s 82 boda, vlasnika i vodiča Vlade Kirete, drugo mjesto njemački kratkodlaki ptičar Cezar, vlasnika i vodiča Marijana Brajdića s 73 boda, treće mjesto njemačka ptičarka oštrodlaka Aba, vlasnika Ivana Sovine s 70 bodova, četvrto mjesto pripalo je njemačkoj oštrodlakoj ptičarki Meggi Sibinjskoj, vlasnika i vodiča Ervina Gorinjac s 58 bodova i peto mjesto osvojio je nemački ptičar oštrodlaki Car, vlasnika Mihovila Glagolića s 58 bodova.

U sklopu kupa  održan je također i IPO za ptičare, goniče i terijere. Ovom dijelu manifestacije  pristupilo je 19 pasa, a suđenje su vodili lovnokinološki suci Marijan Brajdić i Stjepan Kenig.

Prije početka ispita vodiče je pozdravio predsjednik Lovačkog saveza Sisačko moslavačke županije Vlado Kireta ukazavši na činjenicu da Savez u suradnji sa lovozakupnicima vodi stalnu brigu o razvoju lovne kinologije. Redovito se provode radni ispiti za pojednine pasmine pasa, a rezultat takve brige je činjenica da lovozakupnici imaju dovoljan broj lovačkih pasa određenih pasmina ovisno o divljači kojom gospodare.

Nakon ispita suci su uputili zahvalu domaćinu, predsjedniku LD "Staza" Staza Ivici Dasoviću   za odličnu organizaciju i odličan teren na kojem je zatečeno dovoljan broj divljači, naglasivši svoje zadovoljstvo na znatno povoljnije ocjene oblika u odnosu na prijašnje godine, što ukazuje na unapređenje lovne kinologije na ovim prostorima.


Ispis   E-mail