Božićni lov održan u LU ”Lane” Bučica

Slatina Pokupska-Domaćin ovogodišnjeg tradicionalnog božićnog lova Lovačkog saveza Sisačko-moslavačke županije održan je po prvi put u lovištu LU ”Lane” Bučica. Za one koji ne znaju, radi se lijepom raznolikom lovištu III/134 Bučica , površine nešto više od 6000 hektara, uz Kupu prekoputa Pokupskog.

Usprkos dramatičnoj vremenskoj prognozi, više nego obilnim padavinama, odaziv na ovaj lov je bio uobičajen.

U lijepoj lovačkoj kući prepunoj trofeja, domaćin je organizirao doručak kao uvod u predstojeći lovački dan.

Postrojavanje ispred kuće bilo je naravno popračeno jakom kišom koja nas je pratila čitav dan.

Okupljenim lovcima se sa dobrodošlicom obratio Borislav Božurić predsjednik udruge, a nastavio je sa osvrtom na prošlogodišnje lovačko razodoblje Vlado Kireta

predsjednik LSSMŽ. Riječ je preuzeo lovnik Marko Morić , koji je podijelo 60-tak prisutnih lovaca u nekoliko grupa, ona veća za lov na crnu divljač te nešto manja ali iz godine u godinu sve veća grupa koja se odlučila za lov na pernatu divljač.

Uvjeti koji su teško mogli biti teži, putevi su se pretvorili u rijeke, a svaki nizinski dio je bio poplavljen, uz neprestanu jaku kišu, nisu spriječili lovce na pernatu divljač koji je potrajao gotovo 2i pol sata sa očekivanim uspjehom. Nažalost, mjesto za odavanje počasti crnoj divljači je ovaj puta ostao prazan, bez ijednog kontakta sa divljim svinjama.

Ipak lov je uspješno potvrđen, svi psi su ostali na broju, lovci presvučeni. Nakon završne riječi i pozdrava divljači lov je zatvorio Vlado Kireta, dok je Milko Prpić dopredsjednik LSSMŽ svim okupljenim lovcima i njihovim obiteljima poželio sretan Božić i uspješnu dolazeću 2023. godinu.

Dan je završio na suhom uz izvrstan ručak i veselu muziku.

Boris Savić

:::::FOTOGALERIJA:::::


Ispis   E-mail