Arhiva 2011.
BOŽIĆNI LOV PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Subota, 31 Prosinac 2011 00:00

U organizaciji Lovačke udruge «Šljuka» Glina, dana 17. prosinca 2011. godine organiziran je Božićni lov za predstavnike članica Lovačkog saveza Sisačko moslavačke županije i uvažene goste.
Nakon uspješnog lova zajedničko druženje nastavljeno je u lovačkom domu u Viduševcu!

 

 

 

 

 

  
 

 
IVICA LUCIĆ – PRVAK ŽUPANIJE PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Subota, 03 Rujan 2011 09:07

Na streljani Lovačke udruge «Lane» Bučica dana 28. kolovoza 2011. godine održano je 17. Županijsko natjecanje u lovnom streljaštvu, disciplina trap.
Natjecalo se 13 ekipa lovačkih društava koje je prije početka natjecanja pozdravio predsjednik Lovačkog saveza Sisačko moslavačke županije i dopredsjednik Hrvatskog lovačkog saveza, gosp. Vlado Kireta, koji je ujedno i nastupio kao natjecatelja za svoje matično društvo LD «Srna» Gora. Istom prigodom gosp. Kireta je u ime Povjerenstva za lovno streljaštvo HLS-a, čiji je predsjednik, upoznao nazočne strijelce sa promjenama koje slijede od iduće godine, odnosno novim pravilima u disciplini trap, koja će se uvelike razlikovati od dosadašnjih, te će biti potrebno izvršiti i preinake na dosadašnjim streljanama.

Zahvaljujući savršenoj organizaciji domaćina, LU «Lane» Bučica, natjecanje je besprijekorno proteklo, a i vremenske prilike su bile više nego zadovoljavajuće na dan natjecanja, obzirom na nesnosne vrućine u dane prije.

Ekipno najbolje rezultate ostvarili su:

1. mjesto – LD «SRNA» GORA sa 119 pogodaka
2. mjesto – LU «LANE» BUČICA sa 118 pogodaka
3. mjesto – LD «ŠLJUKA» POPOVAČA sa 114 pogodaka

Do samog kraja pojedinačni poredak bio je neizvjestan, te je natjecanje do posljednjeg pucnja bilo vrlo uzbudljivo, a najbolji strijelci nakon raspucavanja na shut out ostvarili su slijedeći rezultat:
1. IVICA LUCIĆ (LU «Lane» Bučica) – 41 pogodak
2. STJEPAN KALISAR (LU «Fazan» Vukojevac D.) – 39 pogodaka
3. BRANKO SVILIĆ (LD «Srna» Trebarjevo D.) – 38 pogodaka
4. STJEPAN LUCIĆ (LU «Lane» Bučica») - 38 pogodaka
5. BRANISLAV KOLJAJA (LD «Srna» Gora») – 37 pogodaka
6. ŠTEFO RADANOVIĆ (LD «Srna» Gora) – 37 pogodaka

Veliko iznenađenje je uspjeh mladog strijelaca Stjepana Kalisara koji je svojim rezultatom ostvario drugo mjesto pojedinačno te je nova nada streljaštva Lovačkog saveza Sisačko moslavačke županije za buduće razdoblje.

Pehare i medalje najuspješnijim ekipama i pojedincima uručio je predsjednik Saveza gosp. Vlado Kireta, zaželjevši da ponove prošlogodišnji uspjeh na Prvenstvu HLS-a. Zajedničko druženje nastavljeno je uz nesebično gostoprimstvo domaćina i lovačke specijalitete.
 

 
Upoznajte LU «Vepar» Dvor PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Srijeda, 11 Svibanj 2011 17:06

Nakon održane redovne Skupštine Udruge na kojoj je usvojen plan za lovnu 2011/2012 godinu i izabran novi tajnik Udruge gosp. Ivan Martinac, članovi Lovačke udruge «Vepar» Dvor su dana 17.04. 2011. godine odradili prvu zajedničku akciju. Kako je u lovištu uz cestu Vrpolje –Udetin bilo nagomilano dosta otpada nesavjesnih mještana, akcija je bila usmjerena na sanaciju odlagališta.

Više...
 
65. godišnjica Lovačkog društva Lipovljani PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Petak, 11 Ožujak 2011 17:37

Lovačko društvo Lipovljani, iznimno svečano, proslavilo je 65. obljetnicu postojanja. U Društvenom domu u Kraljevoj Velikoj okupio se velik broj lovaca lipovljanskog društva, gostiju iz susjednih lovačkih društava, dužnosnika i supruga lovaca, kojima je i posebno zahvaljeno za strpljivost i razumijevanje njihovih supruga koji se bave ovim zahtjevnim hobijem. (OPŠIRNIJE)

 
LOV ZA ČLANICE LOVAČKOG SAVEZA SMŽ PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Ponedjeljak, 24 Siječanj 2011 00:00

Prvi lov za predstavnike članica LS SMŽ održan je u lovištu Lovačkog društva „Naretak“ iz Kostajnice, na inicijativu LS-a. Božićni lov bi trebao postati tradicionalan s tim da ga svake godine organizira druga članica Saveza.
Okupljanje lovaca dogovoreno je za 8 sati ispred lovačkog doma, kašnjenja nije bilo, a vrijeme je bilo kao „izmišljeno „ za lov divlje svinje i fazana.

Više...
 
LIGA NATJECANJE 2011-TRAP PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Ponedjeljak, 13 Lipanj 2011 16:19

Povjerenstvo za lovno streljaštvo Lovačkog saveza Sisačko moslavačke županije je i ove godine organiziralo LIGA NATJECANJE u disciplini trap.
Natjecanje se odvijalo u pet kola na streljanama županije.

Više...
 
SKUPŠTINA LOVAČKOG SAVEZA SMŽ PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Četvrtak, 05 Svibanj 2011 18:03

U Topuskom je dana 30. travnja 2011. godine održana Redovita godišnja skupština Lovačkog saveza Sisačko moslavačke županije na kojoj je prihvaćeno izvješće o jednogodišnjem radu, te usvojen program rada i financijski plan za tekuću godinu.

Podnoseći izvješće o proteklom radu Vlado Kireta, predsjednik Saveza, naglasio je odličnu suradnju sa Upravnim odjelom za poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo Sisačko moslavačke županije koji se pokazao kao odličan partner i uvidio problematiku lovstva, a posebice u sprečavanju šteta koju divljač čini kako na zadovoljstvo lovozakupnika, tako i poljoprivrednika i sudionika u prometu.

Više...
 
Nakon 40 godina ponovno odstrjeljen vuk PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Četvrtak, 10 Ožujak 2011 17:56

Krajem mjeseca siječnja, točnije 29.01. u Državnom lovištu III/30 „Zrinska gora 1“ kojim gospodari Lovačka udruga „Veteran“ Sekcija Hrvatska Banovina odstrjeljena je jedna jedinaka vuka.
Vuka je odstrjelio lovac Josip Benković iz Zlatara i to dočekom,. Lovac je osmotrio ukupno 3 jedinke vuka, a odstrjeljeni primjerak je bio mužjak, težine cca 35 kg.

Više...