Arhiva 2008
LU ”Vepar” Dužica konačno u svom lovištu. PDF Ispis E-mail
Autor Boris   
Srijeda, 29 Studeni 2017 12:40

Sisak, Letovanić-Kada jedna udruga postoji i egzitira bez lovišta gotovo 20 godina, i na kraju se uspije izboriti za lovište, onda takva vijest zaslužuje posebnu pažnju.

Ovdje se radi o LU ”Vepar” Dužica, koja je osnovana još 1997. godine kao LU ”Vepar” Lekenik, a koje je godinu nakon osnivanja ostalo bez lovišta. Udruga mijenja 2015. godine ime u LU ”Vepar” Dužica i napokon početkom 2017. godine  ,uspijeva izlicitirati lovište koje već neko vrijeme nema gopodara, III/102 Letovanički lug, površine 2744 hektara.

Manje od godine dana i već su vidljivi pomaci u lovištu. Smanjuje se kretanje noćnih posjetilaca, i sve više je na pokrajnjim cestama ljudi u lovačkim odorama koji vode brigu o lovištu.

I konačno, stiže i poziv na grupni lov na divlje svinje. Dočekuje nas predsjednik udruge Ivica Puškarić, koji je inaće vrlo uspješan kinološki natjecatelj i daje nam svježe podatke o udruzi. Ove godine nakon preuzimanja lovišta, popravaka postojećih i izgradnje novih lovnih objekata, unajmljena je na duži period devastirana , sada već prilično uređena lovačka kuća na samom zapadu lovišta u napuštenom selu Pokupski Palanjak, Udruga danas broji ukupno 38 članova, od kojih su 21 matični članovi. Tajnik udruge Saša Čačić, popisuje sve pridošle lovce, slijedi  obavezni doručak, a na upit o dijelu lovišta predviđenom za današnji lov, samo tajanstveni smješak Ivice Puškarića.

Inače, samo lovište, južne padine Vukomeričkih gorica je pokriveno brojnim vikendicama i vinogradima, tako da je prilično teško organizirati ovakav lov sa garantiranim uspjehom.

Više...
 
Program osposobljavanja za ocjenjivača trofeja divljači PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Srijeda, 19 Studeni 2008 17:43

U tijeku je  prikupljanje prijava za upis u Program osposobljavanja za ocjenjivača trofeja divljači. Pravo upisa u  Program osposobljavanja za ocjenjivača trofeja divljači ima punoljetna osoba koja je državljanin Republike Hrvatske i koja ispunjava slijedeće uvjete:

- završena osnovna škola
- položen lovački ispit
- članstvo u HLS-a.

Ažurirano: Ponedjeljak, 07 Ožujak 2011 07:42
Više...
 
Program osposobljavanja za lovca PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Srijeda, 19 Studeni 2008 17:38

Nastava za polaznike upisane u Program osposobljavanja  za lovca organizirana je  u vremenu od 13. – 30. listopada 2008. godine.  Program je obuhvaćao šest nastavno-ispitnih područja:

- Povijest hrvatskog lovstva i pravni propis
- Prirodoslovlje i bolesti divljači
- Gospodarenje  lovištem i divljači
- Lovna kinologija
- Lovačko oružje i lovna balistika
- Osnove ekologije i zaštite prirode.

Ažurirano: Ponedjeljak, 07 Ožujak 2011 07:43
Više...
 
Održan lovočuvarski ispit PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Srijeda, 03 Prosinac 2008 17:32

Dana 28. studenog 2008. godine u lovačkoj kući LD «Jelen» Sisak održan je lovočuvarski ispit pred ispitnim povjerenstvom HLS-a u sastavu: DAMIR KUKURIĆ, IVAN TOMAŠ I MILAN ĆELAP.
Program je uspješno savladalo 19 polaznika, te time stekli znanje potrebna za obavljanja poslova lovočuvarske službe u lovištima Republike Hrvatske.

Ažurirano: Ponedjeljak, 07 Ožujak 2011 07:42
 
Program usavršavanja za lovočuvara PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Srijeda, 19 Studeni 2008 17:41

Za polaznike Programa usavršavanja za lovočuvara nastava je organizirana u vremenu od 5.- 13. studenog 2008. godine. U Program su upisana 23 polaznika. Nastavni program usavršavanja za lovočuvara obuhvaća tri nastavno ispitna područja:

- Pravni propisi, zaštita prirode i okoliša
- Prirodoslovlje i bolesti divljači
- Gospodarenje lovištem i divljači.

Ažurirano: Ponedjeljak, 07 Ožujak 2011 07:43
Više...
 
Nove web stranice PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Nedjelja, 26 Listopad 2008 12:21


- Web stranice Lovačkog saveza su u završnoj fazi izrade -

Vjerujemo kako su vam već i sad objavljeni sadržaji vrlo korisni, a ujedno ovim putem pozivamo sve lovce, prijatelje prirode ili slučajne posjetitelje da nam se jave sa svojim dojmovima i prijedlozima o tome što bi željeli čitati na ovim stranicama. Želimo da ove stranice budu korisne lovcima, a zanimljive svima drugima.
Sa svojim prijedlozima i komentarima slobodno nam se obratite (kontakt)

Ažurirano: Ponedjeljak, 07 Ožujak 2011 07:43