LD Mužilovčica organizirao lovački bal PDF Ispis E-mail
Autor Boris   
Srijeda, 14 Lipanj 2017 17:26

Lovačka udruga „Lonjsko polje“ iz Mužilovčice kod svoje lovačke kuće okupila je neviđen broj lovaca i građana koji su od ranog jutra do kasnih noćnih sati uživali u lovačkim specijalitetima i pečenom volu težine oko 350 kg. Osobito zadovoljstvo, prilikom pozdrava gostiju, iskazao je predsjednik udruge Željko Strmić. On je istaknuo kako su sve objekte

 – lovački dom, dodatne prostorije i streljanu za glinene golubove izgradili članovi društva. U znak zahvalnosti svima koji su pomagali u izgradnji društvenih prostorija i lovačkih sadržaja Strmić je podijelio 50 – tak plaketa i još toliko spomen diploma.

Predsjednik LS SMŽ Vlado Kireta sazvao je u Mužilovčici sjednicu Izvršnog odbora i oštro krenuo u raspravu o uvjetima streljana na glinene golubove. „Mi smo tražili od nadležnih tijela, od Lovačkog saveza Hrvatske i Ministarstva poljoprivrede, da se kriteriji poslože i da budu jedinstveni za područje cijele Hrvatske. Međutim, na naša pisma nismo dobili nikakav odgovor“, kazao je Kireta i najavio slanje dopisa Saboru RH, ministru poljoprivrede, pa čak i predsjednici RH Kolindi Grabar Kitarović.

LS SMŽ ima dvije streljane u Bučici, ali nemaju certifikat. Do kada moramo čekati na običnu formalnost, upitao je Kireta.


Ivor Stanivuković, ravnatelj Parka prirode „Lonjsko polje“, govorio je o problemima odstrijela čagljeva u lovištima koja gravitiraju prema rijeci Savi. da napodručju obitava 13 lovačkih udruga Park prirode odlučio je stimulirati lovce s 200 kuna po čaglju, ukupno 75 čagljeva i 15.000 kuna. Svaki lovac koji odstrijeli čaglja to mora dokazati. Ujedno i Ministarstvo poljoprivrede stimulira lovce za svakog čaglja s dodatnih 200 kuna, ali lovac im je dužan predočiti glavu životinje, istaknuo je Stanivuković.(Rudolf Krznarić)


Ažurirano: Srijeda, 14 Lipanj 2017 17:34