Održana redovan skupština Lovačkog saveza Sisačko-moslavačke županije PDF Ispis E-mail
Autor Boris   
Nedjelja, 07 Svibanj 2017 12:04

Glina-Ovogodišnja redovna skupština Lovačkog saveza Sisačko moslavačke županije, održana je u Glini, točnije Gornjem Viduševcu 06. svibnja 2017 godine.

Uz predstavnike većine lovačkih udruga Smž, skupštini su prisustvovali i Vinko Pavlić, dopredsjednik Hrvatsko lovačkog saveza, Ivanka Roksandić predsjednica Županijske skupštine Sisačko- moslavačke županije i Stjepan Kostanjević, gradonačelnik Grada Gline, koji su se na samom početku obratili okupljenim delegatima lovačkih udruga.

Skupština, pod predsjedanjem Ivice Pučka, počela je utvrđivanjem potrebne većine, izvještajem verifikacijske komisije, izborom potrebnih tijela, te usvajanjem dnevnog reda

Uvodnu riječ te godišnje izvješče o radu Saveza u 2016. godini podnijeo je predsjednik Lovačkog saveza Sisačko moslavačke žpanije, Vlado Kireta.

U navedenom razdoblju Izvršni odbor Skupštine Lovačkog saveza Sisačko moslavačke županije radio je sukladno usvojenim godišnjim Programom  rada Saveza za 2016. godinu, nastojeći odraditi postavljene zadaće i ciljeve koje ste nam  zadali, što moram priznati nije bilo nimalo lako. rekao je Vlado Kireta

Izvršni odbor ovog Saveza u protekom mandatnom razdoblju zasjedao je 8 puta. Sjednicama su nazočili kako članovi Izvršnog odbora, tako i predsjednik Nadzornog odbora, a prema ukazanoj potrebi i članovi Nadzornog odbora, te predsjednici Povjerenstava. Ovom prigodom zahvaljujem članovima Izvršnog i Nadzornog odbora, te predsjednicima i članovima Povjerenstva na iskazanoj ozbiljnosti i angažiranosti u obnašanju svojih dužnosti u proteklom razdoblju.


Početkom godine naša  aktivnost bila je usmjerana na produljenje zakupa prava lova u zajedničkim otvorenim lovištima na području Sisačko-moslavačke županije i ostvarivanje Sporazuma o jamstvima za izvršenje prava lova u zajedničkim otvorenim lovištima između  Sisačko-moslavačke županije i Hrvatskog lovačkog saveza.

Na zadovoljstvo svih  dotadašnjih  lovozakupnika, naših lovačkih udruga i društva,  sklopljeni  su Ugovori o zakupu prava lova za naredno razdoblje od 10 godina , za  37 lovišta pod istim uvjetima kao i u prethodnom razdoblju, a što je više nego povoljno. Na vama je dragi moji da opravdate dato povjerenje i u narednom razdoblju se pokažete još bolji gospodari, nastavio je Kireta.

I druga Povjerenstva Izvršnog odbora su u proteklom razdoblju intenzivno radila na unapređenju i razvoju lovstva, a postignuti uspjesi su rezultat rada.

Povjerenstvo za lovno streljaštvo pod vodstvom gosp. Drage Rožankovića u proteklom razdoblju  organiziralo je natjecanja na županijskom nivou i to: Liga natjecanje i Županijsko izlučno natjecanje, te odlazak na Državno natjecanje HLS-a. Na žalost na Državnom natjecanju u 2016. godini nismo ostvarili zapaženiji rezultat, ali sudjelovali smo  i to je za pohvalu.

Povjerenstvo za lovnu kinologiju na čelu sa gosp. Marijanom Španovićem  u proteklom razdoblju organiziralo je  ispit prirođenih osobina  za ptičare, dana 25.09. 2016. u lovištu LD "Prepelica"  Mahovo, na kojem je  osposobljeno 9  pasa za lov.

Izlučna natjecanja  za KUP "Sv.Hubert i KUP pasa glasnog gona u gateru na divlju svinju održani  su na terenima LD "Prepelica" Mahovo, LU "Posavina" Sunja i LU "Fazan" Petrinja, te su na osnovu postignutih rezultata najbolje plasirani sudjelovali na Prvenstvu HLS-a u organizaciji LS Istarske županije, lovni ured Buje i lovni ured Pazin, dana 14. i 15. listopada 2016. godine.

Ostvaren je zavidan ekipni  rezultat, odnosno osvojeno 2. mjesto u Kupu pasa glasnog gona u gateru na divlju svinju i 2. mjesto ekipno u Kupu "Sveti Hubert".

Kompletno izvješće možete pročitati ovdje..

Nakon prihvaćanja svih izvješća, te planova aktivnosti i programa rada za slijedeću godinu, uslijedilo je i davanje priznanja ”lovcima-veteranima", koji su napunili 50-godina lovačkog staža .(Boris Savić)

:::::FOTOGRAFIJE::::


Ažurirano: Nedjelja, 07 Svibanj 2017 12:17