LU ”Prepelica” Mahovo-Radovi u lovištu PDF Ispis E-mail
Autor Boris   
Nedjelja, 19 Ožujak 2017 21:43

Sisak, Mahovo-Sredina je ožujka i u lovištima vlada mir. Nakon kulminacije lovačke sezone, te završetka lovova prigonom, uslijedio je zasluženi domor za divljač.

Povremena čeka se pretvara u osmatračnicu i više služi promatranju stanja u lovištu i prebrojavanju divljači nego stvarnom lovu.

Vrijeme je intenzivnih radova u lovištu. Lovce LU ”Prepelica ” Mahovo zatičemo u punom pogonu, ispred lovačke kuće. U tijeku je izrada 5 tipskih novih čeka, te izrada krovova za nekoliko starijih čeka.

” Gledamo popuniti prazine u lovištu, budući da nam slijedi sezona lova  sa čeke, a od prošle godine imamo i jelena u lovno gospodarskoj osnovi. Ovo je ipak lovište, koje pored poljskog lova, težište ima upravo u lovu sa čeke”.. rekao nam je izmedju dva posla, Mario Šarec, predsjednik Udruge.


U lovištu je i u idelanim uvjetima najveći problem, otežana komunikacija, budući da je lovište ispresjecano sa dubokim, odteretnim kanalima Save i Lonje, koji su čim se napune vodom, nepremostiva prepreka.

Upravo sada je vrijeme da se ovaj problem počne rješavati. Tako su članovi ”Prepelice” Mahovo, napravili i postavili  nekoliko pravih drvenih, pješačkih mostova, te jednu malu kopiju riječne skele , koja će poslužiti za prelazak s jedne na drugu  stranu kanala.

Naravno, nije zaboravljena niti divljač. Napravljeno je nekoliko novi hranilišta te dosta solišta. Puno obavljenih lovačkih aktivnosti, a tek je sredina ožujka, za udrugu koja broji tek 50-tak članova.(Boris Savić)

:::::FOTOGALERIJA::::::

Ažurirano: Nedjelja, 19 Ožujak 2017 21:51