LD "Srndać" Banova Jaruga , 70.godina rada PDF Ispis E-mail
Autor Boris   
Ponedjeljak, 13 Ožujak 2017 13:48

Kutina-Svečanom sjednicom  i prigodnim druženjem, lovci LU ”Srndać” Banova Jaruga, obilježili su 70. godina uspješnog i nekrekidnog djelovanja.

Okupljenim lovcima i gostima na samom početku se obratio predsjednik udruge Marijan Balaško, pozdravljaući niz prisutnih gostiju, Vladu Kiretu, predsjednika Lovačkog saveza SMŽ, Miju Šepaka, izaslanika župana Sisačko-moslavačke županije i predsjednika odbora za gospodarstvo pri Sisačko-moslavačkoj županiji. Također pozdravio je dopredsjednika LS SMŽ , Ivicu Pučka, te članove izvršnog odbora Dražena Poturicu, Stjepana  Posarića, Tihomira Škledara, Antuna Malovića, Marijana Brajdića, te Miroslava Vidakovića, i niz predstavnika gospodarstva i političkog života Moslavine i Kutine.

U kratkom obraćanju prisutnima, Marijan Balaško je ukratko podsjetio na prošlost društva osnovanog davne 1947. godine , i 15 prvih članova, ujedno osnivača.

Danas društvo broji 47 lovaca, koji gospodare sa dva lovišta koja zajedno obuhvaćaju preko 7000 hektara, i s pravom se mogu podičiti epitetom jedne od najboljih i i najorganiziranijh udruga u županiji , a i u cjeloj Hrvatskoj.

Zasluga je to prvenstveno novog vodstva koja je uspjela , na čelu sa predsjednikom Marijanom Balaškom i lovnikom Goranom Novakom, društvo iz tipičnog lovačkog gubitaša, pretvoriti u društvo  koje završava godinu sa preko pola milijuna kuna na računu, što je prvenstveno rezultat naplate radova koje INA obavlja u lovištu lovačkog društva ”Srndać”. Znatno su smanjene i štete ,zahvaljujući Ivici Šemugi, a ove godine je potpisan i novi desetogodišnji ugovor o zakupu lovišta.

Nakon uvoda, okupljenima se obratio izaslanik Župana, Mijo Šepak, koji je naglasio da Sisačko-moslavačka županija ove godine predvidjela 5 milijuna kuna za aktivnosti vezane uz lovstvo, te predsjednik Lovačkog saveza Sisačko-moslavačke županije Vlado Kireta, koji je uz analizu događaja vezanih uz lov, zaželio još jedan ovakav jubilej.

Uslijedila su i dodjela priznanja. Tako je za primjeren rad u društvu Marijan Balaško, dodjelio Ivici Šemugi i Miji Bogunoviću knjigu Lovstvo.

 

Odlikovanja koja su uslijedila uručio je u ime Hrvatskog lovačkog saveza , Vlado Kireta i to , odlikovanjem 3. reda brončanom medaljom HLS-a , odlikovani su:

Stjepan Vuđan, Vanja Vaniček i Drago Makoš.

Odlikovanjem 2. reda srebrnom medaljom odlikovani su: Josip Huzor,Drago Solić, Tomislav Madunić, Zoran Plander, Zdravko Lilovac i Goran Novak.

Najvišim odlikovanjem 1.reda Zlatnom medaljom, odlikovan je Marijan Balaško. Također, zlatnom plaketom Lovačkog saveza Hrvatske, za dugogodišnji rad nagrađeno je samo Lovačko društvo Srndać iz Banove Jaruge, dok je zlatnom plaketom nagrađen dugogodišnji član društva Ivo Adamović.

U ime svih nagrađenih zahvalio se Marijan Balaško.(Boris Savić)

:::::FOTOGALERIJA::::::