Godišnja skupština Lovačkog saveza Sisačko-moslavačke županije PDF Ispis E-mail
Autor Boris
Utorak, 23 Lipanj 2015 21:39

Kostajnica-Redovna skupština Lovačkog saveza Sisačko-moslavačke županije, održan je u subotu, 20. lipnja u Kostajnici.

Domaćini ovogodišnje skupštine oprganizirali su sjednicu u Hotelu Central.

Nakon utvrđivanja potrebne većine za rad, usvajanja dnevnog reda, te pozdrava gostiju tajnika HLS Ivice Budora i urednika Vjesnika HLS-a Ivice Stanka, predsjedavajući skupštine Milko Prpić, pozvao je predsjednika LS SMŽ, Vladu Kiretu da podnese izvješće o radu u prošlom razdoblju.

U svom obraćanju prisutnim izaslanicima, Vlado Kireta je podsjetio na glavne aktivnosti u prošloj godini.

Na samom početku prošlog razdoblja organizirana je pomoć za poplavljeno područje Istočne Slavonije, donacije neophodnim potrepštinama, te donacije mesa divljači. U ovu akciju se uključio velik broj Udruga a prednjačile su LU “Fazan” Petrinja i LD “Staza” Sunja, te povjerenik za lovstvo Sisačke biskupije velečasni Božo Pinjuh.

Također je izdana i prva monografijam Saveza povodom obilježavanja 20-godišnjice Saveza, uz zahvalu na posebnom angažmanu autoru Milanu Lovriću, te dopredsjednicima Ivici Pučku i Milku Prpiću.

Za prethodno razdoblje moram naglasiti odličnu suradnju sa županom gosp. Ivom Žinićem i Upravnim odjelom za poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo, a nadam se i u , jer nas ove godine očekuje puno posla, kako za  nastavak gospodarenja županijskim lovištima tako i za raspisivanje Javnog poziva za 2015. godinu za dodjelu donacija za unapređenje stanja u lovištima, na koju temu je već održan prvi radni sastanak. naglasio je Vlado Kireta.

Istaknuti su i uspjesi u radu pojedinih povjerenstava, za lovno streljaštvo, lovnu kinologiju, ekologiju te izobrazbu novih lovaca.

Također zapaženi su nastupi naši “Rogista”, provođenje programa “Siguran lov”, te zapaženo informiranje na web stranici Saveza i Lovačkom vjesniku.

Kompletno izvješće možete pročitati ovdje.......

U nastavku sjednice uslijedila su ostala izvješća koja su nakon kraćih rasprava redom usvojena, nakon čega su usvojeni Program rada i finacijski plan za 2015. godinu. Zajedno sa usvajanjem  novog  Statuta Saveza imenovan je i likvidator , Ivica Pučko.

Na kraju radnog dijela sjednice podijeljena su i priznanja zaslužnim pojedincima i tvrtkama.

Sjednica je završila sa lovačkom zabavom te zajedničkom fotografijom pored rijeke Une.(Boris Savić)

:::::Fotografije u galeriji::::

Ažurirano: Utorak, 23 Lipanj 2015 21:59